Booking

Booking

Novigrad-Cittanova

Upoznajte Novigrad

Turistički gradić Novigrad-Cittanova smješten je na zapadnoj obali Istre i ističe se među brojnim istarskim gradićima po jedinstvenim prirodnim ljepotama, bogatoj kulturnoj baštini te zasigurno velikim srcem domaćina. To je i grad koji se hvali jednim od najčišćih mora na ovom dijelu Mediterana. Novigradska se rivijera proteže od Dajle do ušća rijeke Mirne, a krasi je razvedena, niska i pristupačna obala, kamenitih i šljunčanih plaža. Tu su smješteni i novigradski hoteli koji u svojoj blizini imaju uređena sportska igrališta i raznovrsnu ugostiteljsku ponudu.

Stara jezgra grada Novigrada smještena je na otočiću koji je u 18. stoljeću spojen s kopnom, a očuvane srednjovjekovne gradske zidine jedan su od najzanimljivijih simbola ovog turističkog središta. Brojne strane uprave i kulture – od bizantske, franačke, njemačke, mletačke, napoleonske, austrougarske do talijanske – ostavile su očit trag i na arhitekturi.

Turistička je tradicija duga, naime, Novigrad-Cittanova je već 1845. dobio prvi turistički vodič. Grad je poznat po kvalitetnom maslinovom ulju i nekoliko izvrsnih restorana i konoba. Potkraj srpnja održava se već tradicionalni blues festival na kojem nastupaju izvođači iz cijelog svijeta. Svakako treba pogledati troimenu župnu crkvu sv. Marije, sv. Maksima i sv. Pelagija, koja je ujedno i zaštitnica grada. U obližnjoj Dajli nalazi se impresivna ladanjska vila izgrađena na posjedu čija povijest seže još u rimsko doba.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking