Booking

Booking

Poreč-Parenzo

Upoznajte Poreč

Poreč je grad smješten u srcu zapadne istarske obale. Grad kulture, turizma, sporta i zabave, višestruko nagrađivan zbog svoje uređenosti i čistoće.
Od malog primorskog mjesta, Poreč je izrastao u privlačnu turističku destinaciju, koja se razlikuje od drugih po velikoj pažnji koja se pridodaje uređenosti, širokom rasponu smještajnih kapaciteta, raznovrsnoj ponudi događaja i aktivnosti te ponudi prilagođenoj svakom gostu.

Poreč je mjesto s dugom i burnom povijesti koje čuva tragove prošlosti u svojoj staroj jezgri. Od rimskog doba do danas prošlo je više od dva tisućljeća, a porečke ulice još uvijek čuvaju svoju originalnu arhitekturu i brojne kulturno-povijesne spomenike, od kojih je najznačajnija Eufrazijeva bazilika s poznatim mozaicima, iz VI. stoljeća koja je ušla pod zaštitu UNESCO-a 1997. godine.
Povoljan položaj Poreča omogućit će svojim gostima posjet drugih značajnih lokaliteta koji se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini; jedan od najljepših gradova svijeta - Venecija, Nacionalni park Brijuni, spilja Baredine, pulsku Arenu, pazinsku jamu te Limski kanal.

Osim turističke i kulturne, Poreč ima i svoju sportsku i zabavnu stranu. Ljetne terase gotovo svakog hotela, restorani, diskoteke, noćni klubovi, barovi i casina obogaćuju vruće Porečke ljetne noći.
Poreč nudi raznovrsnu ponudu sportova, od tenisa, beach volleya, nogometa, jahanja, biciklizma, pješačenja, te drugih sportova na vodi, koji će obogatiti odmor svakog svog posjetitelja. Poreč je poznat kao omiljena lokacija za pripreme vrhunskih sportaša i rekreativca.
Za one željne adrenalina, Poreč nudi od Kartinga, do Paintballa, skijanja na vodi na jedinom ski - liftu na jadranskoj obali, vožnje na Jet skima, moutain bike vožnje, te drugih sportova za sve zaljubljenike u aktivan odmor.

Poreč će vam omogućiti da se, osim otkrivanja njegovih dragulja, zaputite i u okolicu i sami otkrijete zašto Istru zovu "Terra Magica" (čarobna zemlja).

Poreč je zasigurno biser hrvatskog turizma koji svojim posjetiteljima nudi drugačiji odmor, prepun zabave i događaja… Mozaik doživljaja.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking