Booking

Booking

Festival Sete Sois Sete Luas

16.07.2019 - 17.07.2019

Rovinj-Rovigno, Trg maršala Tita
h
Trg maršala Tita

Festival mediteranske glazbe

U srpnju u Rovinju se održava već tradicionalni Festival mediteranske narodne glazbe Sete Sóis Sete Luas (Sedam Sunca Sedam Mjeseca). Festival ima sjedište u Lisabonu (Portugal) te u Pontederi (Italija). Promovira se putem Mreže za kulturu u 30 gradova, u 10 različitih zemalja Mediterana i država portugalskog govornog područja: Brazil, Cabo Verde, Francuska, Grčka, Izrael, Italija, Maroko, Portugal, Španjolska, a od 2008. godine Hrvatska i Rovinj. Festival predstavlja projekte narodne glazbe, uličnog kazališta i likovne umjetnosti, uz sudjelovanje velikih imena mediteranske kulture.

Program:

16.07.

21:00 7LUAS.MAIO.BAND (Cabo Verde)

Ova izvorna produkcija Festivala Sete Sóis Sete Luas računa na sudjelovanje 6 prestižnih glazbenika s otoka Maio, jednog od najudaljenijih otoka arhipelaga Zelenortskog otočja. Opus grupe inspiriran je temama koje su stvorili otočni skladatelji i stoga čuva glazbenu tradiciju Maioa, koristeći kreolski, što temama daje posebnu emociju. Glazbenici Tote Xinoca (vokal i cavaquinho), Tibau Tavares (vokal i gitara), Tó (bas), Mauro (klavir), Nuno (gitara) i André na bubnjevima glazbeno su vodili portugalski majstori José Peixoto i José Barros u okviru projekta suradnje kojeg promiče Festival SSSL. Opus Maio7LuasBanda obuhvaća tradicionalnu glazbu, izvorne skladbe i nove aranžmane nadahnute kulturom malog otoka Maio. 

22:00 GUSTAFI (Istria, Hrvatska)

GUSTAFI su poznati po svom električnom stilu koji spaja istarsku narodnu glazbu i rock, uz utjecaj bluesa. Glazbeni sastav osnovan je 1990. godine u Vodnjanu, malom istarskom gradiću i jedan je od najznačajnijih primjera takozvanog ČA-vala (Cha Wave), vrste pop-rock glazbe koju prate tekstovi pjevani u čakavskom narječju Istre, zahvaljujući kojem je glazbeni sastav postao vrlo popularan u Hrvatskoj sredinom 90-ih godina.

17.07.

21:00 MED-ARAB-JEWISH 7SÓIS ORKESTRA (Mediteran) feat. KUD-SAC Marco Garbin (Rovinj, Hrvatska)

Ova nova ambiciozna glazbena kreacija u kojoj sudjeluje 6 prestižnih predstavnika 6 različitih kultura, ima za cilj promicanje međukulturnog dijaloga, zahvaljujući prisutnosti židovskih, muslimanskih i kršćanskih glazbenika koji predstavljaju tri kulturna i religijska svijeta tipična za Mediteran i Južnu Europu. Prestižni umjetnici koji sudjeluju su Stefano Saletti (Italija) glazbeni voditelj i buzuki, Arnaud Cance (Francuska), multi-instrumentalist, Harry Perigone (La Reunion) na udaraljkama, Eden Holan (Izrael) i Soukaina Fahsi (Maroko) dva vokala, Carlos Menezes (Portugal) na basu. Izvorna umjetnička produkcija Festival Sete Sóis Sete Luas.

22:00 MIMMO EPIFANI & The Barbers (Salento, Italija)

Najizvorniji opus povezan s kordofonskim instrumentima (mandolina, mandola, mandolončelo) i etničkim instrumentima korištenim u brijačnicama Alto Salenta, u talijanskoj regiji Puglia. Mimmo Epifani je visoko cijenjen zbog svojih tehničkih inovacija improvizacije primijenjenih na njegov instrument, mandolinu, kao i tehniku mandola „alla barbiere“, tehniku pod tim nazivom jer se podučavala u brijačkom salonu u njegovom gradu u San Vito dei Normanni (Brindisi). Njegova instinktivna i duboka muzikalnost, povezana s glazbom drevnih korijena, potiče ga da neprestano traži suvremene zvukove koji ga čine međunarodnim umjetnikom s jakom sklonošću neovisnosti i istraživanju novih kultura. Surađivao je s velikim umjetnicima kao što su Massimo Ranieri, Eugenio Bennato, Antonio Infantino, Ambrogio Sparagna, Avion Travel.

Više na: www.7sois7luas.com

Info:

Ass. Cultural Sete Sois Sete Luas

marco@7sois.org

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking