Booking

Booking

O Svetvinčentu

Upoznajte Svetvinčenat

Srednjovjekovni gradić Svetvinčenat, smješten na jugu središnje Istre, jedan je od istarskih dragulja u kojem se posljednjih godina oživljava turistička ponuda posebice kroz razne manifestacije koje se odigravaju u izvanredno atraktivnim povijesnim prostorima ovog gradića.

Svetvinčenat krasi renesansni trg "Placa" sa kaštelom Morosini-Grimani, jednim od najočuvanijih primjera venecijanske arhitekture u Istri i šire. Kulturna baština Svetvinčenta je izražena sa njegovim očuvanim te iznimno cijenjenim ostacima fresaka koje se nalaze u crkvici Sv. Vincencije u blizini gradskog groblja te u crkvi Sv.Katarine.

Ovaj poseban i jedinstven gradić svojim atraktivnim programima privlači brojne posjetitelje i tada cijelo mjesto oživi. Posljednjih godina Svetvinčenat i njegovi mještani aktivno su se angažirali u pronalaženju te dodavanju zanimljivih manifestacija, kojima su obogatili program događanja koji je svojom raznolikošću pogodan za svačiji ukus.

Počinje se sa Feštom od Rožić u travnju, izložba te proglašenje Miss koze u lipnju a srpanj nam donosi mirise i okuse sira povodom Festivala sira. Srpanj je mjesec najpoznatije manifestacije; već tradicionalni međunarodni Festival plesa i neverbalnog kazališta te Srednjovjekovni festival u mjesecu kolovozu koji ima kao svoj centar zbivanja obližnji prekrasni glavni gradski trg Placa te srednjovjekovni kaštel Morosini-Grimani. Na kraju jeseni, Svetvinčenat nudi Feštu mladega vina, enološki događaj tokom kojeg najbolji istarski vinari predstavljaju svoje novitete.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking