Booking

Booking

Višnjan-Visignano

Šetajući od kamenog sata u Parku Antuna Korlevića prema ulicama starog dijela Višnjana možete doživjeti duh bogate povijesne baštine tog mjesta. O njegovoj prošlosti govorit će vam svaki kamen, svaki kutak, a svaka obitelj može vam ispričati po jednu legendu ili istinitu priču o mjestu.

Prolazeći kamenitom ulicom u podnožju brežuljka vidjet ćete gotičku crkvicu sv. Antona iz 15. stoljeća. Ulica vas vodi do gradskih vrata ukrašenih venecijanskim lavom iz 1517. godine iza kojih vas očekuje ponos ovog mjesta - starogradski trg. Dijelom je opasan zidinama sagrađenim u 13. i 14. stoljeću, a krase ga 27 metara visok zvonik, gradska loža iz 18. stoljeća, šterna te crkva sv. Kvirika i Julite iz 19. stoljeća.

S mjesne šterne pruža se, kao na dlanu, jedinstvena panorama krajolika. Pogled seže preko polja, vinograda i raštrkanih kućica okolnih sela, sve do mora.

Višnjanci su poznati kao veoma marljivi ljudi. Svoja su polja, vinograde i stoku cijenili kao najveće bogatstvo, a od svoje su crvene zemlje dobivali ono najbolje što su mogli. Uspješno su očuvali svoju autohtonost pa ovdje možete uživati u bogatoj ponudi tradicionalnih istarskih jela, kvalitetnim vinima renomiranih vinara, maslinovom ulju i mnogim drugim domaćim i ekološkim proizvodima koje možete kušati u ugodnom ambijentu vinskog podruma, gostionice, restorana ili agroturizma.

Na odlasku iz Višnjana ne zaboravite sa sobom ponijeti originalan istarski suvenir izrađen kod mjesnih obrtnika kao podsjetnik na divne trenutke provedene u Višnjanu.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking