Booking

Booking

Rovinj-Rovigno

Zaljubite se iznova

 1. Rovinj-Rovigno
 2. Bale-Valle
 3. Kanfanar

Kalendar događanja

 • Otisci utiska - Odjeci modernog tiskarstva

  21.12.2018 - 30.09.2019

  Rovinj-Rovigno, Muzej Grada Rovinja-Rovigno

  Izložba o povijesti tiskarstva

  Muzej Grada Rovinja-Rovigno

  Izložba o povijesti tiskarstva

  Izložba obuhvaća razdoblje od 1859. godine kada se Antonio Coana iz Venecije seli u Rovinj i utemeljuje tiskaru "Istriana", pa sve do 1974. godine kada je osnovan Istratisak u Pazinu. Bila je to prva tiskara modernog tipa u Istri, koja je dobila odobrenje za rad nakon službene uspostave austrijske vlasti u cijeloj Istri 1814. godine. Na izložbi može se vidjeti dio tiskarske baštine Rovinja i Istre – tiskovine koje su činile svakodnevicu ulica, ureda, kavana; pratile pojedinca u školi, na radnom mjestu, pri molitvi, pa i u rijetkim trenucima zabave i dokolice.

  Info:

  Muzej Grada Rovinja-Rovigno
  Trg maršala Tita 11, HR-52210 Rovinj-Rovigno
  info@muzej-rovinj.hr

  Opširnije
 • Sofía Bertomeu Hojberg (Španjolska)

  01.06.2019 - 29.06.2019

  Rovinj-Rovigno, Centar vizualnih umjetnosti Batana

  Samostalna izložba

  Centar vizualnih umjetnosti Batana

  Samostalna izložba

  Museumscapes & Disolved Selves

  Sofía Bertomeu Hojberg (1991.) je španjolska multidisciplinarna umjetnica koja djeluje na području konceptualne zvučne i video umjetnosti, fotografije, slikarstva, ilustracije, grafičkog i multimedijskog dizajna.

  Autorica kroz eksperimentiranje održava dijalog između vizualnih umjetnosti i umjetnosti zvuka. Posvećuje se temama kao što su razvoj koncepta krajolika i identiteta promatrano s interdisciplinarne perspektive. Njen projekt odnosi se na konceptualna pitanja kao što su „rasplinuti prostori“ i „rasplinuti identiteti“. Duboke i skrivene emocije ona izražava polu-apstraktnim fotografskim, zvučnim i video krajolicima.

  Projekt Rasplinuti prostori i identiteti može se shvatiti kao Sofíjino nastojanje da unutar koncepta nađe motive i detalje, po principu minimumom unutar maksimuma; mikro unutar makro; skriveno unutar vidljivog; duboko u odnosu na površno. Pokazuje istinu tamo gdje je laž i zrači svjetlo tamo gdje je tama.

  Za multimedijsku izložbu Sofíje Bertomeu Hojberg u Galeriji Batana, kustosica Lavoslava Benčić izabrala je osamnaest fotografija, zvučne krajolike i video. Autorica će na otvorenju posjetioce kratkim koncertom uvesti u svijet svojih emocija i krajolika.

  Opširnije
 • Rovinj Handball Camp

  08.06.2019 - 06.07.2019

  Rovinj-Rovigno, Resort Villas Rubin & Amarin

  Međunarodni rukometni kamp za mlade rukometaše (14-17 godina). Sudjeluju rukometaši iz cijele Europe.

  Resort Villas Rubin & Amarin

  Međunarodni rukometni kamp za mlade rukometaše (14-17 godina). Sudjeluju rukometaši iz cijele Europe.

  Svi sudionici imaju po dva treninga dnevno po 75 minuta (osim u jednom od posljednja 2 dana kada se održavaju turniri). Treninzi se organiziraju od nedjelje do petka na 4 rukometna igrališta u turističkom naselju Villas Rubin, 3 novoizgrađena rukometna igrališta u turističkom Amarin te u 2 sportske dvorane u Rovinju.

  Treninzi su organizirani u 3 smjene između 7,15-11,00 i 16,45-20,30 sati.

  U osnovi, prva tri treninga su napad, a sljedeće tri su obrana.

  Više informacija na www.globesport.hr/iyhc/!

  Opširnije
 • 14. Rovinjska regata tradicijskih plovila s oglavnim i latinskim jedrom

  16.06.2019

  Rovinj-Rovigno, Rovinjski akvatorij

  Rovinjski akvatorij

  Tradicionalna regata koja je pokrenuta s ciljem očuvanja oglavnog jedra. Okuplja 40 brodica sa šireg jadranskog područja, posebno sjeverne Italije i Slovenije.

  Za štovatelje mora te ljubitelje jedrenja i tradicijskih barki Rovinj ponovo postaje nezaobilazno odredište koje će, 14. izdanjem regate, pokazati svu ljepotu i vrijednost maritimne baštine. Ekomuzej/Ecomuseo “Batana” i udruga “Kuća o batani–Casa della Batana“ te Jedriličarski klub «Maestral» u suradnji s Turističkom zajednicom grada Rovinja i udruženjem «Vela al terzo» iz Venecije, a pod pokroviteljstvom Grada Rovinja, u Rovinjskom akvatoriju organiziraju regatu koja će se odvijati u nedjelju 16. lipnja s početkom u 11 h. Regata se održava u sklopu EU projekta Arca Adriatica namijenjenom zaštiti, promociji i turističkoj valorizaciji jadranske pomorske baštine. Jedna od novosti ovogodišnje regate je i to što se Ekomuzej Batana, u suradnji s hotelijerskom tvrtkom Maistra, još više okreće ekologiji i održivosti pa će u sklopu zajedničkog projekta "Wind of change" za koji je osmišljen prepoznatljiv logotip realizirati niz aktivnosti poput upotrebe isključivo biokompostabilnih eko čaša, tanjura i pribora za jelo na ovogodišnjoj regati.

  Toplom dobrodošlicom učesnicima neslužbeni dio programa započet će već tijekom subote, 15. lipnja, i to vrlo zanimljivom prezentacijom projekta "Legende svjetla" odnosno istoimene knjige i filma koji donose fascinantnu priču o jadranskim svjetionicima. Svjetionike na našoj obali i otocima, u Ekomuzeju Batana, u 18:30, predstavit će voditelj projekta i glavni urednik portala Morski.hr Jurica Gašpar. Sve dojmove o prošlim regatama te očekivanja povodom nove učesnici će moći razmijeniti tijekom večere i zabavno-kulturnog programa koji za njih započinje od 19:30 u "Malom škveru" ispred Ekomuzeja/Ecomuseo Batana.

  Dan održavanja Rovinjske regate prepun je događanja, uzbuđenja i lijepih prizora kako za sudionike regate tako i za promatrače. Start je predviđen za 11 h, a jedra prijavljenih barki ukrašavat će Rovinjski akvatorij do 14 h. Dok će se ekipe iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Italije pripremati za što bolji uspjeh na uvijek atraktivnoj i prestižnoj rovinjskoj regati, mališani će na Velikom molu zabavu potražiti na radionici "Otisci mora". Radionica je namijenjena djeci od 8-12 godina, no i svi drugi uzrasti su dobrodošli! Trajat će od 10 do 11 h, a voditeljica radionice Sabina Damiani koordinatorica umjetničkog programa aMORE festivala djeci će pokazati kako sami mogu napraviti pečate raznih motiva (barkice, jedra, valovi i još puno toga) pomoću kojih će veselo jedriti kroz more zabavnih trenutaka. Za radionicu je potrebna prijava na e-mail adresu: tanja.ranic@gmail.com.

  Najsvečaniji trenutak odnosno dodjela nagrada pobjednicima te uvijek nezaboravno druženje svih ljubitelja barki i mora održat će se na Velikom molu u 16 h. Napomenimo i to da pravo sudjelovanja na Regati imaju tradicionalne drvene jedrilice s jedrom na 1/3 (oglavno jedro; vela al terzo) i latinskim jedrom. Plovila će se natjecati u kategorijama (grupama): batane, mali gucevi, 4,99 m, veliki gucevi, pasare; gajete male, gajete velike i leuti, barke tipa “Topo” – mali, barke tipa “Topo” – veliki i cat.

  Opširnije

Pregled 1 - 12 od ukupno 256

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking