Booking

Booking

Kalendar događanja

 • Buzetski karneval

  19.01.2019 - 06.03.2019

  Buzet, Trg Fontana

  Veliki maškarani mimohod gradom

  Trg Fontana

  Veliki maškarani mimohod gradom

  Pust, pusna događanja i karnevalske ludorije ove nam se godine vrlo brzo približavaju. Središnji događaj u Buzetu svakako je velika maškarana povorka koja će okupiti oko tisuću maškara i na desetke velikih alegorijskih kola s područja Buzeštine, ali i susjednih mjesta.

  Ovo peto godišnje doba, kako ga mnogi nazivaju, predstavlja jedan divni svijet mašte, ali i kritičke realnosti.
  Vladavina maškara završava tradicionalnim osuđivanjem i spaljivanjem pusta, no prije samog spaljivanja pusta, igra se i tradicionalna Igra na ruh, na cesti Sv. Ivan – Most.

  Prema legendi, ona potječe još od vlasnika mlinova u dolini Mirne među kojima je postojala jaka konkurentska netrpeljivost. To je trajalo sve dok se u maškarama nisu našli svi zajedno i spremili ovna za večeru, a nakon večere netko od njih bacio je rogove pojedenog ovna i zahtijevao da svađa prestane. Mlinari su to prihvatili i od tada se igra bacanje roga na Pepelnicu.


  Program:
  19.01.2019. Subota | Dom Sovinjak
  13:00 Ceremonija primopredaje vlasti maškarama

  22.02.2019. Petak | Dom Sveti Martin
  18:00 Dječja maškarana matineja

  23.02.2019. Subota | Dom Prodani
  21:00 Maskenbal

  01.03.2019. Petak | Dom Krušvari
  21:00 Maskenbal

  03.03.2019. PUSNA NEDEJA 13:30h Ul. II. istarske brigade do Trga Fontana
  Veliki maškarani mimohod

  05.03.2019. Utorak | Trg Fontana
  10:30 Mimohod dječjeg vrtića „Grdelin“ i Osnovne škole Vazmoslav Gržalja (u slučaju lošeg vremena program će se održati u sportskoj dvorani)

  06.03.2019. Srijeda
  15:30 na cesti Sv.Ivan – Most Igra na ruh
  18:30 Most Ceremonija suđenja i spaljivanja Pusta

  Info:

  TZ Buzet
  Vladimira Gortana 9
  info@istria-buzet.com

  Opširnije
 • 3. Dani mednih delicija središnje Istre

  01.02.2019 - 28.02.2019

  Beram, Cerovlje, Pazin, Katun Lindarski

  Gastronomska manifestacija posvećena jelima na bazi pčelinjih proizvoda


  Gastronomska manifestacija posvećena jelima na bazi pčelinjih proizvoda

  Želite li kušati delicije autohtone istarske gastronomije obogaćene pčelinjim proizvodima? Na pravom ste mjestu.

  Atraktivni menu koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna nudit će ugostitelji:
  Agroturizam Ograde (Katun Lindarski): ravioli u umaku od kadulje, meda i pancete - zapečena rebrica sa medom, prilog krumpir na supe - Pazinski cukerančić sa malvazijom i medom
  Konoba Vela vrata (Beram): suhe kobasice, svježa skuta s orasima i medom - tagliata od ramsteka s medom i narančom - čokoladna torta s medom i maslinovim uljem
  Konoba-pizzera 2. Peron (Cerovlje): marinirane kozice s emulzijom meda, limuna i zelenog tabasca na posteljivi od matilovca i skute - domaća tjestenina od integralog brašna s medom, kaduljom i orasima - pačja prsa u umaku od muškata, meda i naranče sa zapečenim krem krumpirom i tikvicama - creme brulee sa Baileysom i medom
  Konoba Jelenić (Lušetići): Juha od meda i mrkve - pileće trakice s umakom od meda i senfa, prilog po želji - skuta s medom i orasima
  Agroturizam Stara štala (Borut): makaruni u bijelom umaku (vrhnje,2-3 vrste sira) s medom - restani krumpir, kobasice s umakom od senfa i meda, salata - palačinke sa skutom i medom
  Boljunska konoba (Boljun): uštipci s gorgonzolom i mascarponeom, preliveni medom sa suhim kobasicama - svinjski file s umakom od meda i balzamičnog octa s prilogom - semifreddo od mandolata s preljevom od meda
  Restoran Čiže (Trviž): sir, pršut te skuta s medom - ravioli sa skutom i medom - punjena pileća rolica sa gljivama u umaku od meda sa prilogom - palačinke sa svježim sirom i medom
  Tomažova konoba (Vošteni, Sv. Lovreč): kanape s medom i skutom, suhi zarebnjak - ombolo, kobasice na marmeladi od luka i meda - medena torta, kava, medovača.


  Dođite i vi na 3. Dane mednih delicija središnje Istre!

  » 3. Dani mednih delicija središnje Istre

  Info:

  TZ središnje Istre
  Ulica Velog Jože 1, Pazin +385 (0)52 622 460
  info@istria-central.com

  Opširnije
 • Dani meda

  22.02.2019 - 23.02.2019

  Pazin, Spomen dom

  14. međunarodna izložba i znanstveni skup

  Spomen dom

  14. međunarodna izložba i znanstveni skup

  Kod odabira pčelara, odnosno medara isto je kao i s kafićem i s omiljenom kavom. Bira se jednom i ne mijenja se. Carica Marija Terezija u svoje je doba pčelarstvo učinila zaštićenim obrtom. "... Da se pčelarstvo što skorije u narod raširi, oprašta se na sva vremena svakog poreza ili daće... " piše u Patentu o pčelarstvu iz 1775. godine.

  Žlica puna zdravlja

  Bagremov med - najbolji lijek protiv stresa; livadni med - sve njegove dobrobiti teško je i nabrojati, ali izvanredno će pomoći osobama u poodmaklim godinama i dati im novu snagu; kestenov med - svojom gorčinom prkosi uzrečici 'sladak kao med', ali pomaže kod probavnih smetnji i drugih poteškoća... Med je zdrav! Tvrdnja je to koju nitko neće ni pokušati osporiti. Koliko je zdrav, to tek doznajemo. Ali sa sigurnošću i bez potrebe za dokazivanjem možemo ustvrditi da je med dobar okusom, poseban zaslađivač života, jednako dobar danas kao i prvi put kada je čovjek zavukao ruku u košnicu (kako li mu je samo to palo napamet?). Istarski med izrazite je kvalitete, ali ga ima malo, jednako koliko i vegetacije. Kako bi prikupili što više meda, pčelari svoje košnice sele, pa i po nekoliko stotina kilometara. To je jedan od sastavnih dijelova pčelarenja.

  Dug je put do meda

  U Istri sve počinje u travnju kada pčelari prikupljaju voćni med i med maslačka, koji se vrca do svibnja. Tada se košnice i pčelari, pravi nomadi, sele u potrazi za bagremom, koji daje izrazito kvalitetan i ukusan med. U isto vrijeme pčele marljivo prikupljaju i nektar kadulje. Naredna se akcija događa tek u lipnju kada se košnice sele u područja gdje ima kestena koji u zadnje vrijeme predstavlja vrlo nesiguran i skroman izvor meda. U to vrijeme u Istri nastupa bespaša pa se cvjetni izvor nektara traži na područjima Gorskog kotara, Korduna i Like. Tu do izražaja dolazi nomadska priroda pčelara i njihova spremnost da za nekoliko kilograma slatkog meda potegnu nekoliko stotina kilometara svakih sedam dana u obilazak dalekih košnica. Sredinom rujna pčele se vraćaju kući. Tada uglavnom posjećuju vrijesak i ostalo tada cvatuće bilje. Za one koji se s pčelarskom terminologijom susreću prvi put, vrcanje je zapravo postupak izdvajanja meda od košnica. Dakle, nakon zadnjeg godišnjeg vrcanja, pčelari svoje mezimce pripremaju za zimu, ostavljajući im dovoljno meda za prezimljavanje - po košnici otprilike petnaestak kilograma.

  Opširnije
 • Karneval u Cerovlju

  01.03.2019 - 06.03.2019

  Cerovlje

  Karnevalska povorka i maskenbal


  Karnevalska povorka i maskenbal

  Najveće i najveselije maškare u središnjoj Istri!

  Višednevna manifestacija na kojoj sudjeluju maskirane skupine iz svih krajeva općine Cerovlje, te bliže i dalje okolice. Održava se kao što tradicija nalaže, u nedjelju prije Pusta, zatim u utorak - na sam dan Pusta, a završava u srijedu ceremonijalnim paljenjem Pusta uz nezaobilazno čitanje šaljive presude. 

  17.01.2019. podizanje pusta u Borutu
  18.01.2019. maskenbal u Borutu
  26.01.2019. maskenbal u Dragućskoj Vali

  02.02.2019. maskenbal u Gologorici
  09.02.2019. maskenbal u Pazu
  16.02.2019. maskenbal u Lupoglavu
  23.02.2019. maskenbal u Cerovlju

  Glavni maskenbali održat će se u šatoru, u Cerovlju (3. i 5. ožujka), a šesti po redu dječji karneval na programu je 2. ožujka.
  U nedjelju, 3. ožujka, od 13 sati na programu je 13. Cerovljanski karneval, dok će se 6. ožujka u 19 sati suditi pustu u Borutu.

   

  Info:

  Općina Cerovlje
  T. +385 (0)52 684140

  Opširnije
 • IstraTrek

  02.03.2019

  Žminj

  Treking utrka

  10:00 h


  Treking utrka

  IstraTrek je trkačka treking manifestacija koja se svake godine organizira na drugom mjestu u Istri upoznavajući natjecatelje s različitim dijelovima Istre i zanimljivim terenima diljem poluotoka - strmim brdima, blatnim dolinama, neprohodnim šumama, ali i srednjovjekovnim gradićima, u stvari sa svime onime što tvori vrhunski treking doživljaj.

  Treking podrazumijeva pronalaženje kontrolnih točaka pomoću zemljovida i kompasa te se pravci kretanja natjecatelja unaprijed ne mogu znati, kao ni udaljenost koju će prijeći budući da staza između kontrolnih točaka nije označena već natjecatelji sami biraju svoj put. Međutim, manifestacija se ipak sastoji od tri različite kategorije koje su prilagođene svima - od potpunih rekreativaca do vrhunskih trkača.

  Ultra: elitna disciplina, duga, zahtjevna i teška. Istra ne prašta olaka kraćenja kroz makiju pa se preporuča prekaljenim borcima za slavu!

  Challenger: klasična treking disciplina, dužine 20-25 kilometara, normalne težine orijentacije uz barem 1.000 metara visinske razlike. Drača po želji...

  Light: kratki, slatki treking za početnike, dužine 10-15 kilometara, lagane orijentacije, a preporuča se svim rekreativcima, turistima, šetačima i zaljubljenicima u prirodu.


  Prijave i informacije vezane uz utrku objavljene su na stranici
  » www.istratrek.srk-alba.hr

  Info:

  SRK Alba
  Presika 51a, HR-52220 Labin
  info@srk-alba.hr

  Opširnije
 • Bacanje roga

  06.03.2019

  Motovun-Montona

  Tradicionalna igra


  Tradicionalna igra

  Igra na rog
  Na Pepelnicu ili Čistu srijedu, prvi dan Korizme, u Motovunu se održava „igra na rog“. Pravila ove zabavne igre koja se igra na cesti od gornjeg groblja do Kanala vrlo su jednostavna: jedan natjecatelj baci volovski rog, a ostali mu svoje drvene palice nastoje dobaciti što bliže.

  Prije nego što baci palicu igrač najčešće po, za tu zgodu izmišljenom duhovitom, nadimku pozove sljedećeg bacača.
  Pobjednik je onaj kojem na cijeloj dužini staze to najviše puta pođe za rukom.

  Opširnije
 • K.I.T.A. Kvarnersko istarske treking avanture

  10.03.2019

  Pehlin - Račja vas

  Treking utrka


  Treking utrka

  Kvarnersko istarske treking avanture ili popularno KITA već desetu sezonu okuplja zaljubljenike u trčanje, trčkaranje ili samo hodanje na urbanim, planinarskim ili čak neoznačenim stazama.

  Svaki pohodilac takvih događanja, koja se ne boduju i ne nagrađuju, sam nalazi motivaciju za dolazak. Neformalno druženje, dobro organiziranih avantura nekome je trening, drugome izlet, a svi na kraju imaju priliku iskazati i svoju humanitarnu vrlinu.

  Počela je kao ideja o treningu izvan glavne natjecateljske sezone nekolicine zagriženih avanturista da bi nakon toliko sezona počela okupljati i stotinjak istomišljenika.

  KITA - 10. izdanje 2018/2019
  1. krug: 11.11. - KITA Cres
  2. krug: 25.11. - KITA Kitnjak
  3. krug: 01.12. - KITA Kolinasi
  4. krug: 16.12. - KITA Veli vrh RI
  5. krug: 29.12. - KITA Bale > Novogodišnja KITA
  6. krug: 03.02. - KITA Savičenta
  7. krug: 17.02. - KITA Pazin
  8. krug: 10.03. - KITA Pehlin - Račja vas
  9. krug: 24.03. - KITA Pazinština
  10. krug 31.03. - Fešta od KITA za 10. ROĐENDAN

  Opširnije

Pregled 1 - 12 od ukupno 122

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking