Booking

Booking

Kalendar događanja

 • Otkrijte zelenu Istru biciklom

  29.05.2019 - 12.09.2019

  Žminj, Kanfanar, Svetvinčent

  Biciklističke ture


  Biciklističke ture

  Strani i domaći gosti moći će na dva kotača otkrivati ljepote zelenila netaknute prirode, kušati gastro delicije, postati dijelom oživljene povijest, ali i ući pod Zemljinu površinu.

  Utorkom će se prolaziti biciklističkom stazom koja nosi ime po gusarskom kapetanu Henriju Morganu. Dan je to posvećen Kanfanaru, pa će sudionici moći uživati u srednjovjekovnom Dvigradu, istarskim fužima i Limskom kanalu.
  Srijeda je rezervirana za Žminjsku štuoriju, odnosno turu dugu 16 km. Na toj će se dionici biciklisti zaustavljati ne bi li posjetili špilju Feštinsko kraljevstvo, kušat će sir poznate obiteljske mljekare Latus i opustiti se uz šalicu žminjske kave.
  Svakog će četvrtka biciklisti posjetiti Svetvinčentski kaštel Morosini Grimani, srednjovjekovni tematski park u Rapanji i uživati u tradicionalnoj istarskoj večeri i slastici. Ova je tura nazvana Od kaštela do Kaštela.

  Za svaku je turu obvezna rezervacija do 16 h dan ranije, a 20% popusta ostvarit će gosti koji dođu svojim biciklima.
  Svaka tura počinje u 16 h i traje od tri do četiri sata.

  Rezervacije:

  Pedalistra
  www.pedalistra.hr
  pedalistra@gmail.com
  +385 (0)91 559 9303
  +385 (0)91 793 4909

  Info:

  Pedalistria & TZ Žminj, TZ Kanfanar, TZ Svetvinčent

  pedalistra@gmail.com

  Opširnije
 • Legenda o Trnoplesarima

  01.06.2019

  Pićan


  „Da biste zauvijek bosi po trnju plesali!“, rečenica je iz legende o Trnoplesarima, koja se veže uz Pićan, idilično mjesto u središnjoj Istri. Otputujte u doba kasne antike, pridružite se Svetom Niceforu na njegovom putovanju u Rim te otkrijte kako završava uzbudljiva priča novog Istra Inspirit doživljaja.

  Opširnije
 • Zarozgajmo na Ćićariji

  02.06.2019

  Lanišće

  12. smotra tradicijske vokalne baštine Hrvatske


  12. smotra tradicijske vokalne baštine Hrvatske

  Manifestaciju je pokrenuo glazbenik Bruno Krajcar u cilju da se otrgne od zaborava tradicijska vokalna baština Ćićarije koja se temelji na „bugarenju“ te potakne svijest o ljepoti i vrijednosti svih ostalih hrvatskih napjeva.

  Tako ćemo ove godine u Lanišću čuti: bugarenje, istarski kanat na tanko i debelo, žejanski knt, pjevanje bitinada, šišanske matinjade, ojkalicu, reru, gangu, pastirske pjesme, glagoljaško klapsko pjevanje ali i zvukove pučkih glazbala cindru, meh i šurle.
  Toga dana u Lanišće će doći i donjeti dašak života ukupno stotinjak izvođača s toga je i program manifestacije bogat različitim sadržajima koji će privući velik broj posjetitelja.

  U okviru Smotre održat će se i prigodna izložba istarskih rukotvorina, prezentacija starih zanata, degustacija Ćićskog menia, a i bogati cjelodnevni edukativni i zabavni program.

  Info:

  Općina Lanišće

  opcina.lanisce@pu.t-com.hr

  Opširnije
 • Dan Grada Pazina

  02.06.2019

  Pazin

  Sportski i kulturno-zabavni program


  +385 (0)52 624 111

  Sportski i kulturno-zabavni program

  Sadržajno raznovrsan višednevni program: sportska natjecanja, igre, koncerti, izložbe, promocije, zabava... U čast prvog spominjanja imena grada u dokumentu cara Otona iz 983. godine Pazin početkom lipnja slavi svoj dan. Osim svečane sjednice gradskog vijeća i dodjele godišnjih priznanja prilika je to da brojne gradske udruge prezentiraju svoj rad kroz izložbe, koncerte, pokazne vježbe i sportska takmičenja.

  Opširnije
 • AXA kup Režanci

  08.06.2019

  Režanci (Svetvinčenat)

  MTB utrka


  MTB utrka

  AXA kup u Režancima dio je brdsko-biciklističkog natjecanja koje se održava u više istarskih mjesta, a namijenjen je rekreativcima i licenciranim biciklistima. Vozi se kružnom makadamskom stazom dužine 5 km i uz visinsku razliku od 63 metara više krugova.

  Info:

  TZ Svetvinčenat
  Svetvinčenat 20 +385 (0)52 560349
  info@istria-svetvincenat.com

  Lokacija

  Opširnije
 • Kaldirski plac od fruti

  09.06.2019

  Kaldir (Motovun-Montona)

  Tržnica svježeg voća


  Tržnica svježeg voća

  Kaldir u neposrednoj blizini Motovuna je najpoznatije mjesto u Istri što se voćarstva tiče. Tamo se uzgajaju razne sorte voća, točnije više od 60 posto voćaka koje se distribuira u Istri dolazi upravo iz Kaldira.

  Info:

  TZ Motovun
  Trg Andrea Antico 1 +385 (0) 52 681 819
  info@istria-motovun.com

  Opširnije

Pregled 1 - 12 od ukupno 106

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking