Booking

Booking

Kalendar događanja

 • Pet izvora Ćićarije

  25.08.2019

  Kropinjak (Buzet)

  Biciklijada

  10:00 h


  Biciklijada

  Biciklijada je zamišljena kao edukativno-rekreativna, nije natjecateljskog karaktera, svi sudionici su pobjednici.

  Ova ruta namijenjena je svima koji vole biciklirati prirodom. Ruta je najvećim dijelom asfaltirana i nije prezahtjevna, te se može preporučiti i obiteljima s djecom (starosti 10+). Ukupna dužina ove biciklističke rute je 25 km, ukupnog je uspona 480 m, a svladava se nadmorska visina od 267 m. Prednost ove rute je što je mješovita, usponi su kratki i nezahtjevni, a nakon uspona slijedi spust u ravni dio staze, i tako nekoliko puta.

  Predviđeno vrijeme vožnje je oko 2 sata, no najvjerojatnije će potrajati nešto dulje jer ćete htjeti uživati u lijepim prizorima netaknute prirode Ćićarije i u izvorima pitke vode jer staza prolazi pored brojnih izvora pitke vode kojom Ćićarija obiluje.

  Polazna lokacija: Černehi br 8 „Smještaj Ivančić“
  Duljina rute: oko 25km
  Ruta: asfalt/makadam, preporuka mtb, cross ili trekking bicikl
  Kotizacija: 30 kn
  Organizator/kontakt: Adrijano Ivančić 091 5866 229

  » Informacije

  Info:

  Adrijano Ivančić
  Črnehi 8, Kropinjak

  Opširnije
 • Maša po starinski

  25.08.2019

  Sv. Petar u Šumi (Pazin)

  Smotra starocrkvenog pučkog pjevanja


  Smotra starocrkvenog pučkog pjevanja

  Sa željom da se očuva tradicijska glazba i ove se godine održava smotra starocrkvenog pučkog pjevanja. Vrijeme je to kada, u sklopu supetarskog kulturnog ljeta, nastupaju crkveni pjevački zborovi, vokalne skupine te individualni izvođači pučkog crkvenog pjevanja iz raznih dijelova Istre, Hrvatske i inozemstva. Smotra je popraćena raznolikim sadržajnim događanjima i etnomuzikološkim stručnim skupom. Sveti Petar u Šumi mjesto je susreta izvođača i ljubitelja starocrkvenog pučkog pjevanja, a njegovi su stanovnici vrijedni čuvari svoje baštine.

  Opširnije
 • Međunarodni susret harmonikaša

  25.08.2019

  Zrenj (Oprtalj-Portole)


  Međunarodni susret harmonikaša je već tradicionalna manifestacija koja se od 1992. godine redovito svake godine održava u Zrenju u mjesecu kolovozu. Radi se o manifestaciji na kojoj nastupaju harmonikaši iz Italije, Slovenije i Hrvatske. Jedinstveni je to događaj koji okuplja izvođače iz različitih krajeva koje povezuje njegovanje istog glazbenog izričaja. Uz već iskusne harmonikaše, svake godine raste broj mladih izvođača (2012. godine najmlađi izvođač imao je 2,5 godine) što je svojevrsno jamstvo da će zvuci harmonike još dugo odzvanjati na tom području. O velikom zanimanju za ovakav glazbeni izričaj govori sve veći broj sudionika, ali i posjetitelja, pa se u slikovitom mjestu na 460 metara nadmorske visine, sa svega stotinjak stanovnika, svake godine okupi oko tisuću ljubitelja tradicijske glazbe.

  Info:

  TZ Oprtalj
  Matka Laginje 21 T: +385 (0)52 644 150
  info@istria-oprtalj.com

  Opširnije
 • Žminj teče(ka)

  31.08.2019

  Žminj, Ispred župne crkve

  Atletska utrka

  Ispred župne crkve

  Atletska utrka

  Utrka pod nazivom Žminj teče(ka) održava se tradicionalno na dan Bartulje.

  Raspis:
  Start/ cilj: ispred župne crkve sv. Mihovila
  Start: 10:00
  Prijave: 08:45 - 09:45
  Dužina: 8 km cca
  Startnina: 20,00 kn
  Za sve sudionike osiguran je ručak.

  Info:

  Općina Žminj & TZ Žminj
  Čakavska kuća bb, 52341 Žminj +385 (0)52 846 792
  info@istria-zminj.com

  Opširnije
 • Bartulja

  31.08.2019

  Žminj

  Pučka fešta


  Pučka fešta

  Žminjska bartulja, danas najpoznatija i najveća pučka fešti u Istri, ima najmanje stogodišnju tradiciju, no najvjerojatnije seže daleko u povijest. Nekad se održavala na dan sv. Bartula, 24. kolovoza, no s godinama ljudi su se počeli okupljati zadnje subotu u kolovozu kako bi se taj dan sastali u većem broju.

  Ipak, na dan sv. Bartula i danas se održava misa u crkvi tog sveca na samom ulazu u Žminj. Bit svake Bartulje, nekad i danas, zapravo je okupljanje Žminjaca u rodnom mjestu. To je dan kada se mještani i izdaleka vraćaju kući da bi se okupili oko svojih ognjišta, posjetili rodbinu, prijatelje, razgovarali, prošetali mjestom. Stariji se sjećaju da se pred Bartulju svakodnevno, nakon žetve i rada u polju, uređivala kuća kako bi domaćini u urednoj kući dočekali rodbinu i goste.

  Program:
  Malonogometni turniri, biciklijada, utrka „Žminj teče(ka)“, boćarski turnir, zabavni program, stočni sajam, poljoprivredni sajam, smotra domaćih životinja, konjički turnir u preponskom jahanju, turnir u pljočkanju, kulturno umjetnički program.

  Info:

  Općina Žminj

  opcina-zminj@pu.t-com.hr

  Opširnije

Pregled 13 - 24 od ukupno 85

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking