Booking

Booking

Kalendar događanja

 • Kestenijada

  13.10.2019

  Oprtalj-Portole

  11. sajam kestena i jela i proizvoda od kestena


  11. sajam kestena i jela i proizvoda od kestena

  Listopad je u Oprtlju u znaku kestena kojemu je posvećena i Kestenijada. Prva manifestacija takve vrste u Istri posjetiteljima pruža mogućnost uživanja u ovom tipičnom jesenskom plodu koji raste u šumama oprtaljskog kraja.

  Manifestacija se odvija u Oprtlju, na četiri sadržajno različite lokacije no međusobno povezane temom kestena i bogatstva jesenskih plodova. Na trgu kod župne crkve slastičari i slastičarsko-pekarski obrti će predstaviti slatku stranu gastronomske ponude na bazi kestena. Za sve zainteresirane se organiziraju i slastičarske radionice. Na istoj lokaciji će svoje proizvode predstaviti proizvođači poljoprivrednih proizvoda sa područja Općine Oprtalj.

  U Lođi su smještene dvije već tradicionalne izložbe, one lovačkih trofeja i gljiva te izložba radova sudionika male likovne kolonije. Na trgu kod Lođe moći će se degustirati slana jela na bazi kestena kao i kotlići od gljiva i divljači koji se pripremaju pred posjetiteljima. Sirovi i pečeni kesteni pripremat će se i prodavati na više lokacija, uz veliku pečenjaru na trgu kod Lođe u kojoj će se na vatri peći kesteni. Dječji program osmišljen je u parkiću uz razne ulične zabavljače, predstave i kreativne radionice.

  U listopadu dođite u Oprtalj udahnuti malo svježeg zraka te provedite ugodan jesenski dan uz porciju pečenih kestena i čašu mladog vina.

  Info:

  TZ Oprtalj, Općina Oprtalj
  Matka Laginje 21 T:+385 (0)52 644 077, +385 (0)52 644 150
  info@istria-oprtalj.com

  Opširnije
 • ISAP 2019

  18.10.2019 - 20.10.2019

  Tinjan

  Internacionalni sajam pršuta


  Internacionalni sajam pršuta

  Od davnine do danas u gastronomskoj ponudi Istre domaći istarski pršut proizvod je najviše vrijednosti i ponosa. Pršut se doživljava i prepoznaje kao vrhunska ljepota, Istrani ga zovu vijulin, što će reći violina. On, taj kraljevski status i zaslužuje okusom, mirisom, bojom, točnom mekoćom, odnosno svježinom. Svoje prestižno mjesto među sladokuscima, istarski pršut zahvaljuje strogom poštivanju tradicijskih pravila. Njemu u čast, već tradicionalno, Općina Tinjan organizira Internacionalni sajam pršuta ISAP.

  Bogati dvodnevni program uključuje brojna sportska, kulturna, tradicijska i gastro događanja. Kroz oba dana u Tinjanu će biti otvoreno i nekoliko interesantnih izložbi kroz koje ovaj gradić prikazuje dijelove svoje bogate povijesne, kulturne i folklorne baštine.

  » isap.hr

  Opširnije
 • 10. festival terana i tartufa

  19.10.2019

  Motovun-Montona, Trg Andrea Antico

  Dani tartufa 2019

  Trg Andrea Antico

  Dani tartufa 2019

  Kada Istrom zavladaju jesenski tonovi, njezini se krajolici presijavaju u stotinama nijansi žute, narančaste i crvene boje. S vrha brežuljka, ovo jesensko šarenilo dostojanstveno promatra Motovun, srednjovjekovni grad s pogledom na Motovunsku šumu, rijeku Mirnu i njezinu zadivljujuću dolinu.

  U njemu se u listopadu održava jednodnevna izložba i degustacije vina terana i tartufa.

  Teran je stara istarska sorta koja je prije stotinjak godina dominirala istarskim poluotokom, a prvi se put spominje prije više 600 godina. Autohtono istarsko vino, zbog jakog i robusnog okusa najbolje prija uz pršut, sir i jela na bazi mesa i divljači, a svojom rubinsko crvenom bojom kao da se sljubljuje s jesenskim bojama Istre. Uz teran, ravopravna je zvijezda festivala i tartuf, podzemno istarsko blago bez kojeg bi današnja gurmanska kuhinja bila nezamisliva.

  Festival na jednom mjestu okuplja istarske vinare proizvođače terana koji mu žele odati značaj koji zaslužuje pa je i gastronomski doživljaj upotpunjen jelima od tartufa, narvno, s naglaskom na ona koja se najbolje sljubljuju s teranom.

  Info:

  Općina Motovun, TZ Motovun
  Trg Andrea Antico1 T +385 (0)52 681 726
  info@istria-motovun.com

  Opširnije
 • Tuber(food) fest

  19.10.2019 - 20.10.2019

  Livade (Oprtalj-Portole)

  Dani tartufa 2019


  Dani tartufa 2019

  Smještene u središtu stoljetne Motovunske šume - šume sv. Marka u dolini rijeke Mirne, Livade su poznate kao centar čuvenog Istarskog bijelog tartufa.

  Street food festival posvećen istarskoj gastronomiji s tartufom u glavnoj ulozi. Kroz dva dana posjetiteljima će se nuditi ukusni gurmanski obroci pripremljeni na licu mjesta, a uz popratne gastro radionice, program za djecu te sportske sadržaje posjetitelji će moći uživati u raznovrsnoj, zanimljivoj i kvalitetnoj hrani po promotivnim cijenama.

  Info:

  TZ Oprtalj, Općina Oprtalj
  Matka Laginje 2 T:+385 (0)52 644 077, +385 (0)52 644 150
  info@istria-oprtalj.com

  Opširnije
 • Fešta mladega vina

  26.10.2019

  Svetvinčenat (Sanvincenti)

  Rekreativna biciklijada


  Rekreativna biciklijada

  Vino i biciklizam zajedno? Naravno, kao i sve, u odmjerenim količinama. A da se mogu sljubiti u izvanredan doživljaj, dokazat će biciklijada pod nazivom Fešta mladega vina, na rasporedu 26. listopada u Svetvinčentu.

  Staza trasirana za biciklijadu namijenjenu rekreativcima na brdskim biciklima duga je 30 kilometara, uz 22 kilometra makadamskih putova i 8 kilometara asfaltiranih cesta.

  Info:

  TZ Svetvinčenat
  Svetvinčenat 20 +385 (0)52 560349
  info@istria-svetvincenat.com

  Opširnije
 • Fešta mladega vina

  26.10.2019

  Svetvinčenat

  Smotra proizvođača vina iz Istre, Hrvatske i inozemstva


  Smotra proizvođača vina iz Istre, Hrvatske i inozemstva

  Svake godine okuplja najbolje istarske vinare, s naglaskom na mladim kvalitetnim vinarima kojima je ova manifestacija sigurno jedan dobar poticaj za daljnji razvoj i napredovanje.
  Ova se manifestacija održava već 40-ak godina i postala je dio tradicije i identiteta mjesta Svetvinčenat.

  Info:

  TZ Svetvinčenat
  Svetvinčenat 20 T.: +385 (0)52 560 349
  info@istria-svetvincenat.com

  Opširnije

Pregled 49 - 60 od ukupno 85

Turisticka zajednica ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjeni termina, izvodaca, programa, cijena ili za slucaj otkazivanja priredbe

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking