Booking

Booking

Umag-Umago / Novigrad-Cittanova

Gdje odmor postaje doživljaj

 1. Umag-Umago
 2. Novigrad-Cittanova
 3. Brtonigla-Verteneglio
 4. Buje-Buie

O regiji

Umag-Umago, Buje-Buie i Novigrad-Cittanova turistička su vrata Istre, ogledalo koje vas uvodi u čarobnu zemlju, u Istru. Ovdje vas čeka pedesetak kilometara prekrasnih plaža, a u zaleđu s kraških terasa vidjet ćete i udisati mirise mora.

Mjesta gdje odmor postaje doživljaj

Umaška tradicija seže sve do antičkih ladanjskih vila, koje su bile začetak današnjeg wellness turizma. Baviti se sportom, rekreirati se, aktivno se odmarati, puniti baterije: sve vam to pruža Umag-Umago sa svojim spletom starogradskih uličica i trgova, ali i brojnim uređenim stazama za ležerne vožnje biciklom, jahanje i šetnje. Krajolik sjeverozapadne Istre, oblikovan kroz dva tisućljeća predanosti i zaljubljenosti u crvenu istarsku zemlju, neće vas ostaviti ravnodušnima. Prepustite se ljepoti prirode, spokoju, tišini koja krijepi. A kad se vratite u Umag-Umago, na raspolaganju vam je stotinjak teniskih terena i prekrasan teniski stadion u Stella Marisu.

Ako pak preferirate miran način života, nedaleko od Umaga-Umago čeka vas Novigrad-Cittanova, tipičan ribarski gradić. Stari novi grad sa svojom dobro zaštićenom lukom i slikovitom obalom vaš će odmor učiniti jedinstvenim. Šetajući novigradskim lungomarem, osluškujući more i povjetarac u krošnjama borova, zaboravit ćete barem nakratko na svakodnevne probleme i osjećat ćete se laki poput ptice.

A na najzapadnijem rtu Istre smjestilo se malo ribarsko mjesto Savudrija. Najistaknutija atrakcija ovog mjesta je poznati svjetionik, najstariji u Istri, sagrađen još 1818. godine, visok 36 metara u kojemu možete i odsjesti. Ribarsku prošlost još i danas oslikava jedinstveni način na koji stanovnici Savudije spremaju svoje barke, visoko podignute na posebnim drvenim stalcima.

Brtonigla-Verteneglio, malo mjesto velikih otkrića, središte je ovog kraja. Šume i mediteranska makija u okolici bogate su divljači, pa je ovo područje idealno za ljubitelje kinološkog i lovnog turizma. Brtonigla-Verteneglio je i važna postaja na putevima duge tradicije pretvorene u kulturu istinskog užitka i kvalitetnih proizvoda koje neizostavno morate kušati.

Svi će vas putevi naposlijetku dovesti i do Buja, središta najpoznatijeg vinorodnog i maslinarskog područja Istre. Pitoreskni gradić otkrit će vam se u svoj svojoj ljepoti i draži istražite li njegove skrivene kutke, posjetite li njegove restorane i konobe, zađete li u njegovu okolicu s brojnim srednjovjekovnim kaštelima začudne ljepote.

Otkrijte bogatu tradiciju aktivno se odmarajući, kušajući iznimne gastronomske specijalitete, degustirajući renomirana vina i ujedno prateći vrhunska kulturna i sportska zbivanja. Razmišljate li već o povratku?

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

 • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


 • Istria 52 Places To Go In 2017

 • 10 Best European
  Wine Destinations 2016

 • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

 • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

 • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking