IQ - Istrian Quality

IQ logotip

Znak IQ – Istrian Quality registriran je 2005. godine, a njegova je namjena poticanje razvoja domaće proizvodnje, podizanje razine kvalitete istarskih proizvoda i proizvodnih tehnologija, poticanje stvaralaštva, kreativnosti, izvornosti, razvojno-istraživačkog rada, inovacija i invencije.

Pravo uporabe znaka IQ dodjeljuje se proizvodima i uslugama natprosječne kvalitete, proizvedenim ili pružanim na području regije Istre, nastalima kao rezultat istraske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacija i invencije.

Oznaku IQ u svibnju 2006. godine ponijela je istarska malvazija, najpoznatije i najrasprostranjenije vino u Istri, a nedugo potom i smještajni kapaciteti Domus Bonus - Istria quality accomodation, kao jamstvo kvalitete smještaja.

Oznaku vizualnog označavanja kvalitete – Istrian quality (IQ) razvila je Istarska razvojna agencija prema ovlaštenju Istarske županije.

Email

Međunarodne pohvale turističkoj Istri

  • Best Olive Oil Region in the world 2016, 2017 and 2018


  • Istria 52 Places To Go In 2017

  • 10 Best European
    Wine Destinations 2016

  • 10 Best Wine Travel Destinations 2015

  • World's 2nd Best Olive Oil Region 2010 - 2015

  • Top 10 Valentine's Day Retreats 2014

Uz značajnu medijsku pokrivenost u časopisima kao što su National Geographic Traveler i Huffington Post, te u uglednim turističkim vodičima kao što je Lonely Planet, međunarodni novinari i touroperatori nastavljaju hvaliti Istru i njenu ponudu, uvrštavajući je među najbolje svjetske destinacije.

Booking